Υπογράφεται έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων στη Δυτ. Μακεδονία

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 10:27
UPD:10:34
INTIME NEWS/INTIMEnews
A- A A+

της Τέτης Ηγουμενίδη

Υπογράφεται αυτή την ώρα στην Αθήνα το έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) της περιφέρειας Δυτική Μακεδονία για τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής, παρουσία του προέδρου του φορέα υλοποίησης του έργου, ΔΙΑΔΥΜΑ, του αναδόχου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που χρηματοδοτεί το έργο.

Πρόκειται για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων που τίθεται σε τροχιά υλοποίησης και μάλιστα λίγες μέρες μετά την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη περί αναστολής των διαδικασιών όλων των ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα.

Το εν λόγω έργο έχει προϋπολογισμό κατασκευής 45 εκατ. ευρώ. Εκτός από τα ίδια κεφάλαια του αναδόχου που είναι η θυγατρική της Ελλάκτωρ, Ηλέκτρωρ (18 εκατ. ευρώ) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το πρόγραμμα Jessica (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas - Κοινή Ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές, πρωτοβουλία που αναπτύσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης).
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή