Κάλεσμα στη νεολαία απηύθυνε ο Γ. Παπανδρέου

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2004 15:16
UPD:15:31

A- A A+

THN πρόθεσή του «να ηγηθεί της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την πρόταση του Ε.Γ. για άμεση εκλογή προέδρου από την κοινωνία, «πρωτοποριακό γεγονός που δεν έχει προηγούμενο, αλλά εκφράζει ένα νέο ξεκίνημα - γιατί η κοινωνία απαιτεί να έχει λόγο, να συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις».

«Κάνουμε εμείς πράξη την έννοια του ενεργού πολίτη. Είναι η κοινωνία που ζητά μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πολιτικό του, με την πολιτεία. Και κάνουμε εμείς αυτό το ριζοσπαστικό βήμα με στόχο μια νέα σχέση εμπιστοσύνης κράτους-πολίτη, που θα ξεπερνά μηχανισμούς, κατεστημένα και πελατειακές σχέσεις», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα δε, απευθύνθηκε στη νέα γενιά, σ’ εκείνους τους νέους που βρίσκονται σήμερα μακριά από την πολιτική, «να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια, γιατί κάνουμε κάτι καινούργιο - και σ’ αυτό το καινούργιο, θέλω να είναι συνδιαμορφωτές, να διαμορφώσουν οι ίδιοι τις προτεραιότητες του μέλλοντος. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτούς να ξαναδώσουν πνοή στην πολιτική».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τα κοινωνικά στρώματα που εκ παραδόσεως στήριζαν το κυβερνών κόμμα, «τον αγρότη, τη γυναίκα, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία», να συμμετάσχουν στην διαδικασία διαλόγου για τη διαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος και στην εκλογή προέδρου και υποσχέθηκε, τις προσεχείς ημέρες ν’ ανοίξει ο ίδιος τη σχετική συζήτηση, «για να φτιάξουμε την Ελλάδα που πράγματι θέλουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή