Εκλεισε το ραντεβού Αλ. Τσίπρα με Μέρκελ - Ολάντ αύριο στις Βρυξέλλες

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 20:44
UPD:21:06
SOOC/Andrea Bonetti

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής (CELAC), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας θα έχει επίσης συναντήσεις με την πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ, την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες, τον Πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, τον Αντιπρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ - Κανέλ και τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Τίμερμαν.

Η συνάντηση έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την προειδοποίηση που απήυθυνε προς την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος ότι δεν έχει πολύ χρόνο προκειμένου να κλείσει τη συμφωνία που θα «ξεκλειδώσει» την οικονομική βοήθεια.

Σε δηλώσεις της μετά τη σύνοδο των ηγετών της G7 η Μέρκελ επανέλαβε την επιθυμία η Ελλάδα «να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης» και τόνισε ότι «υπάρχει η καθαρή διακήρυξη ότι η αλληλεγγύη με τις ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ με την Ελλάδα, απαιτεί η Ελλάδα να εφαρμόσει μέτρα και να τα προτείνει».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε υπάρχει η κοινή θέση των τριών Θεσμών κάτι που χαρακτήρισε ως μεγάλη πρόοδο και ανέφερε ότι «σε αυτή τη βάση τρέχουν τώρα οι συζητήσεις. Και πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Και για αυτό πρέπει να εργαστούμε πολύ εντατικά».

Απ' την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος είχε επισημάνει μετά τη σύνοδο των G7 είχε ζητήσει επιτάχυνση των συνομιλιώνπροκειμένου Ελλάδα και πιστωτές να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από το τέλος Ιουνίου, ώστε να αποφευχθούν αμφιβολίες και φαινόμενα κερδοσκοπίας αναφορικά με το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή