Μ. Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ τολμά και πάλι την αλλαγή

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2004 15:45
A- A A+

Με διακηρύξεις για «επιστροφή στη βάση» και διαμόρφωση του ΠΑΣΟΚ σε «ανοικτό κόμμα», ο γραμματέας της Κεντρικής του Επιτροπής, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσίασε την πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου για την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου κι απευθείας εκλογή προέδρου από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Η πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από την Κεντρική Επιτροπή, προβλέπει αλλαγή του καταστατικού προκειμένου να εκλεγεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με καθολική ψηφοφορία από το σύνολο των μελών και των «φίλων» του κινήματος.

Παράλληλα, προβλέπεται να συμμετάσχουν στο συνέδριο, ως αντιπρόσωποι των οργανώσεων, τα μέλη των περιφερειακών, νομαρχιακών και τομεακών επιτροπών και οι γραμματείς των πρόσφατα εκλεγέντων με καθολική ψηφοφορία γραμματέων των δημοτικών, τοπικών, θεματικών οργανώσεων και των οργανώσεων χώρου δουλειάς, αντιπρόσωποι της Ν.ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη που είναι μέλη Δ.Σ. «τριτοβάθμιων οργανώσεων με πανελλαδική εμβέλεια».

Η διεξαγωγή του Συνεδρίου ορίστηκε για την 6η Φεβρουαρίου και η εκλογή του νέου προέδρου, για την 8η Φεβρουαρίου. Οι λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας, θα εξειδικευτούν κατά την πορεία προς το Συνέδριο, από το Εκτελεστικό Γραφείο.

Στην ομιλία του, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ «τολμά και πάλι την αλλαγή» δίνοντας νέο περιεχόμενο στο παλαιό και γνώριμό σύνθημά του: «Έχω επισημάνει πολλές φορές, ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει ν’ αλλάξει για να πάει στη νέα εποχή. Να μην φοβηθεί να επανεξετάσει δομές και λειτουργίες. Δεν είμαστε κόμμα προυχόντων. Δεν είμαστε συνεταιρισμός προσώπων με κεκτημένα». Γι’ αυτό λοιπόν, «κάνουμε πράξη το ανοικτό κόμμα για να υπηρετήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, το ΠΑΣΟΚ της ισχυρής Ελλάδας».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έπλεξε παράλληλα το εγκώμιο του Πρωθυπουργού, καθώς «έδωσε ο ίδιος το παράδειγμα ενός ηγέτη που δεν βλέπει την εξουσία ως προσωπικό μονοπώλιο αορίστου χρόνου», για να συμπληρώσει αργότερα, ότι «η πολιτική είναι ανοιχτή διαδικασία και δράση – δεν είναι υπόθεση εσωτερικού χώρου που διαχειρίζονται φοβικές νομενκλατούρες με στόχο να προστατεύσουν τα προνόμιά τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή