Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την ΕΤΑ Α.Ε. την ερχόμενη Τρίτη

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2004 17:21
UPD:17:24
A- A A+

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής - αντικειμενικοποίηση του φορολογικού ελέγχου και άλλες διατάξεις» με εξαίρεση το άρθρο 49 σχετικά με την ΕΤΑ Α.Ε. για το οποίο η ΝΔ ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία θα διεξαχθεί το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης.

Η ΝΔ κατήγγειλε ότι η ρύθμιση για την ΕΤΑ Α.Ε. «ενθαρρύνει την εκποίηση δημόσιας περιουσίας με αδιαφανή τρόπο» ενώ το ΚΚΕ έκανε λόγο για «ξέπλυμα κρατικής περιουσίας» και ο ΣΥΝ τη χαρακτήρισε «σκανδαλώδη, αντισυνταγματική και παράνομη ρύθμιση».

Εντωμεταξύ, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο η σύμβαση για την παραχώρηση των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής στο νέο ιδιοκτήτη, το κοινοπρακτικό σχήμα Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. μετά την αποχώρηση της TVX. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρήστος Πάχτας, υποστήριξε πως η κυβέρνηση πάλεψε για να δώσει μια μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση και υπογράμμισε ότι το νέο σχήμα -στο οποίο μετέχουν ξένοι επενδυτές σε ποσοστό 51% και Έλληνες σε ποσοστό 49%- εξασφαλίζει την επένδυση μακροπρόθεσμα.

Αντιθέτως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τη σύμβαση ως «χαριστική, μη βιώσιμη, που δεν εξασφαλίζει ούτε τους εργαζόμενους, ούτε το μέλλον της επένδυσης», ωστόσο τάχθηκαν υπέρ της λύσης του προβλήματος των εργαζομένων.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή