Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Αμερικανών στο Τικρίτ

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2004 07:39
A- A A+

Αμερικανοί στρατιώτες εισέβαλαν σε σπίτια και καταστήματα στο Τικρίτ αργά τη νύχτα, στο πλαίσιο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων για την εξάρθρωση θυλάκων της ιρακινής αντίστασης, στη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσέιν.

Περίπου 300 στρατιώτες της 4ης Μεραρχίας Πεζικού πήραν μέρος στην επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 13 Ιρακινών, που οι Αμερικανοί τους θεωρούν ύποπτους για συμμετοχή σε αντιστασιακές ομάδες.

«Ηταν μια καλή νύχτα», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Στίβεν Ράσελ, μετά τις επιχειρήσεις, που άρχισαν στις 11 το βράδυ και ολοκληρώθηκαν στις 4 τα ξημερώματα, δηλαδή τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας. «Το Τικρίτ θα είναι ένα πιο ασφαλές μέρος αύριο, μετά την επιχείρηση αυτή», πρόσθεσε.

Οι Αμερικανοί έκαναν έρευνες σε 20 σπίτια και τρία καταστήματα, αλλά δεν κατάφεραν να συλλάβουν πέντε από τους 18 υπόπτους που αναζητούσαν, με βάση τα στοιχεία που τούς έδωσαν ιρακινοί πληροφοριοδότες.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής δεν βρέθηκαν αποθήκες με όπλα ή πυρομαχικά, εκτός από ορισμένα όπλα ΑΚ 47, τα οποία όμως δεν είναι απαγορευμένα ούτε από την κατοχική διοίκηση στο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή