Ρωσία: Τίποτε νέο στη «σκληρή γραμμή» των G7

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 14:07
UPD:14:20
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
A- A A+

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν είδε τίποτε καινούργιο στη σκληρή γραμμή έναντι της Μόσχας αναφορικά με τις κυρώσεις η οποία υιοθετήθηκε από τους ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7), και υποστήριξε ότι υπήρξαν διαφορές μεταξύ των κρατών - μελών της.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι η G7, η οποία συνεδριάζει στη Γερμανία, θα παρουσιάσει ενωμένο μέτωπο όσον αφορά τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας σχετικά με την ουκρανική κρίση.

«Ναι, προσέξαμε τις τελευταίες δηλώσεις για τις κυρώσεις. Δεν πρόκειται για νέες θέσεις», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Επιστήσαμε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχουν αποχρώσεις στις προσεγγίσεις μεταξύ αυτών που συμμετείχαν σ' αυτή τη συνάντηση. Μερικοί μιλούν για την ανάγκη για διάλογο με τη Ρωσία και την αδυναμία να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα χωρίς αυτόν τον διάλογο, έτσι συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά», πρόσθεσε.

EURONEWS

Οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν τον Μάρτιο ότι οι κυρώσεις τους σε βάρος της Μόσχας για το ρόλο της στην Ουκρανία θα συνεχισθούν έως ότου εφαρμοσθεί πλήρως η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, όμως δεν έχει ακόμη ληφθεί επίσημη απόφαση.

Ο κ. Πεσκόφ δήλωσε ότι η G7 πρέπει να γνωρίζει ποια πλευρά πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας του Μινσκ - υπονοώντας το Κίεβο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε εξάλλου από τις δυτικές δυνάμεις να εξασφαλίσουν ότι το Κίεβο ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας, που περιλαμβάνει την απόσυρση των βαρέων όπλων και περισσότερη αυτονομία στις περιφέρειες που ελέγχονται από τους αποσχιστές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή