Πουλούσαν μέσω διαδικτύου δήθεν αδυνατιστικό σκεύασμα

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 13:41
UPD:13:43
SHUTTERSTOCK

Προηγήθηκαν καταγγελίες για διαφήμιση στο διαδίκτυο σκευάσματος, το οποίο αφορά στην απώλεια κιλών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

A- A A+

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση παράνομης διακίνησης και διάθεσης, μέσω διαδικτύου, μη εγκεκριμένου από τον ΕΟΦ φαρμακευτικού σκευάσματος. 

Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του ιδιοκτήτη εταιρείας με έδρα την Ιρλανδία, που διακινούσε το σκεύασμα.

Προηγήθηκαν καταγγελίες για διαφήμιση στο διαδίκτυο σκευάσματος, το οποίο αφορά στην απώλεια κιλών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 

Επίσης, μια γυναίκα κατήγγειλε ότι γινόταν παράνομη χρήση φωτογραφιών της, στις οποίες απεικονιζόταν με τέλειες σωματικές αναλογίες, ως δήθεν αποτέλεσμα της χρήσης του. 

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι παθόντες που πείστηκαν για την υποτιθέμενη ακίνδυνη δράση του σκευάσματος, το παρήγγειλαν και αφού το κατανάλωσαν, τους παρουσιάστηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας. Ακολούθησε ενδελεχής, ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος και η πηγή διανομής του σκευάσματος, πραγματοποιείται από εταιρεία που εδρεύει στο Δουβλίνο. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή