Συνάντηση των προέδρων Σερβίας - ΠΓΔΜ στο Μαυροβούνιο

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 12:43
UPD:12:49
REUTERS/VINCENT KESSLER

«Όποιος τολμήσει να προκαλέσει οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση στη Σερβία πρέπει να έχει υπόψη την ενότητα του στρατού και της αστυνομίας», δήλωσε ο σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς. (φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της «Διαδικασίας Μπρντο - Μπριούνι» και τόνισε την υποστήριξη και τη φιλία της Σερβίας προς την ΠΓΔΜ, η οποία είναι αντιμέτωπη με σοβαρή εσωτερική πολιτική κρίση.

«Η περίοδος που έχετε μπροστά σας είναι πολύ κρίσιμη και πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε με τον κατάλληλο τρόπο προκλήσεις ασφάλειας. Η Σερβία έχει χερσαία ζώνη ασφάλειας και είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε απειλή», είπε ο Σέρβος πρόεδρος.

«Όποιος τολμήσει να προκαλέσει οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση στη Σερβία πρέπει να έχει υπόψη την ενότητα του στρατού και της αστυνομίας», δήλωσε ο κ. Νίκολιτς, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας της Προεδρίας της Σερβίας για τη συνεργασία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο κ. Ιβάνοφ ενημέρωσε τον Σέρβο ομόλογό του για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της χώρας.

«Σας ευχαριστώ για τα λόγια υποστήριξης, είναι πολύ σημαντικό για μας, που έχουμε στο βορρά μία φιλική χώρα», δήλωσε ο Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν ότι η διμερής συνεργασία είναι πολύ καλή, σε πνεύμα καλής γειτονίας, φιλίας και με στενές σχέσεις των δύο λαών.

Ο πολιτικός διάλογος των δύο πλευρών τα τελευταία τρία χρόνια εντατικοποιήθηκε, εμβάθυνε με συναντήσεις στο ανώτατο επίπεδο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή