Football League: Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ, υποβιβάστηκε ο Ηρακλής Ψαχνών

Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 21:18
UPD:21:24
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Ως πρωταθλήτρια της Β΄ Εθνικής επιστρέφει στη Σούπερ Λίγκα η ΑΕΚ, που αναδείχθηκε ισόπαλη της Λάρισας με 1-1 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 9ης (προτελευταίας) αγωνιστικής των πλέι οφ.

Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Αραβίδης στο 31ο λεπτό, με τον βοηθό να αφήνει τον επιθετικό της Ένωσης να ξεκινά ακάλυπτος για τουλάχιστον 2-3 μέτρα, ενώ η ΑΕΛ ισοφάρισε στο 41΄ με τον Κοντοδήμο.

Οι «κιτρινόμαυροι» εξασφάλισαν έτσι και μαθηματικά τον τίτλο, αφού απέχουν πέντε βαθμούς από τον δεύτερο Ηρακλή. Ο αδιάφορος βαθμολογικά «Γηραιός», αφού έχει επίσης εξασφαλίσει την άνοδο, ηττήθηκε στο «Καυτανζόγλειο» από τον Απόλλωνα Σμύρνης 1-0 (56΄ Ανγκούλο), με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να κατακτά την τρίτη θέση.

Στον άλλο αγώνα, ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε την Παναχαϊκή 4-3 (14΄, 25΄πεν., 30΄ Διαμαντόπουλος, 37΄ Μπιτάνγκ - 2΄ Στεργίδης, 28΄ Γκατιάγκα, 68΄ Καρβουνιάρης) και ανέβηκε πέμπτος, αφήνοντας το αχαϊκό συγκρότημα έκτο και τελευταίο.

Στον 1ο όμιλο και στη διαδικασία των πλέι άουτ, η ισοπαλία 1-1 (76΄ Παλαιολόγος - 3΄ Γιαννίτσης) στα Ψαχνά ανάμεσα στον γηπεδούχο Ηρακλή και την Καλλιθέα έριξε κατηγορία την ομάδα της Βέροιας, ενώ ο Παναιγιάλειος νίκησε την Ερμιονίδα  2-0 (11΄ Φουρτάδο, 28΄ Νάστος) και πήρε τρίποντο παραμονής.

Η ομάδα του Αιγίου θέλει ένα βαθμό στον τελευταίο αγώνα της για να παραμείνει στη Β΄ Εθνική, ενώ η Ερμιονίδα χρειάζεται νίκη νίκη επί της (υποβιβασμένης) Επισκοπής και ήττα του Παναιγιάλειου ή ισοπαλία της Καλλιθέα. Ο πρωτοπόρος Αχαρναϊκός, τέλος, νίκησε 1-0 (88΄ Γέσιτς) την Επισκοπή στο Ρέθυμνο και είναι σίγουρα πρώτος. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις