Επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στο Σαράγεβο

Σάββατο, 06 Ιουνίου 2015 23:57
UPD:07/06/2015 16:30
REUTERS/MAX ROSSI
A- A A+

Επίσκεψη στο Σαράγεβο πραγματοποιεί ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος προέτρεψε τους πολίτες της Βοσνίας να επιδιώξουν την ακατάλυτη εθνοτική και θρησκευτική αρμονία με στόχο να επουλώσουν τις βαθιές πληγές του πολέμου του 1992 - 1995 που κατέστρεψε την χώρα.

«Η κραυγή των ανθρώπων του Θεού αντηχεί για μία ακόμη φορά από αυτήν την πόλη, η κραυγή όλων των καλοπροαίρετων ανδρών και γυναικών: ποτέ ξανά πόλεμος», δήλωσε ο Φραγκίσκος σε μία τελετή ενώπιον 65.000 ανθρώπων.

Ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απαρίθμησε τις δοκιμασίες που υπέστησαν οι Βόσνιοι και αναφέρθηκε στους καταυλισμούς προσφύγων, τα καταστραμμένα σπίτια και εργοστάσια, τις διαλυμένες ζωές.

Επέκρινε ταυτόχρονα τις βιομηχανίες των εξοπλισμών και καταδίκασε «εκείνους που στοιχηματίζουν υπέρ των πολέμων προκειμένου να πουλήσουν όπλα».

Νωρίτερα, σε μία συνάντηση με την τριμερή προεδρία της Βοσνίας, ο Φραγκίσκος σημείωσε ότι οι πρωτοβουλίες για την ειρήνη μεταξύ των Κροατών, Σέρβων και Βοσνίων δείχνουν ότι «ακόμα και οι βαθύτερες πληγές μπορούν να επουλωθούν εξαγνίζοντας τις μνήμες και αγκιστρώνοντας τις ελπίδες στο μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή