Reuters: O Γιούνκερ αρνήθηκε να δεχθεί τηλεφώνημα Τσίπρα

Διαψεύδει το Μαξίμου
Σάββατο, 06 Ιουνίου 2015 19:38
UPD:20:51
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
A- A A+

Πληροφορίες ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να δεχθεί τηλεφώνημα από τον Αλέξη Τσίπρα μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ε.Ε.. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αίτημα από την Αθήνα για τηλεφωνική επικοινωνία, το Μαξίμου πάντως διαψεύδει τα περί «αναπάντητων κλήσεων», κάνοντας λόγο για παραφιλολογία.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία στις 11 το πρωί του Σαββάτου, αλλά ο Γιούνκερ αρνήθηκε επειδή δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις συζητήσεις και οι προτάσεις που το βράδυ της Τετάρτης υποσχέθηκε η ελληνική πλευρά να αποστείλει την Πέμπτη δεν έχουν φθάσει», είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων. Η ίδια πηγή ανέφερε ακόμη δεν υπήρξαν εξελίξεις, άρα δεν υπήρχε και κάτι για να συζητήσουν. 

Το Reuters υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός επρόκειτο να μεταβεί στις Βρυξέλλες για περαιτέρω κατ’ ιδίαν συζητήσεις την Παρασκευή, αλλά δεν τελικά δεν μετέβη. «Αντίθετα», συμπληρώνει, «απέρριψε στη Βουλή ως παράλογους τους όρους που έθεσαν οι δανειστές και καθυστέρησε να πληρώσει μια δόση στο ΔΝΤ».

«Ξέρουμε ότι είναι ένα μέρος του θεάτρου, αλλά δεν θέλουμε να πάρουμε μέρος σε κάθε σκηνή του δράματος», σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. 

Διαψεύδει το Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες, λέγοντας ότι η παραφιλολογία συνεχίζεται.

Με ένα δηκτικό σχόλιο κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «μετά την πρόταση των θεσμών, "που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα" -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!...-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις». 

«Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι, αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών», τόνισαν από το Μαξίμου. 

Κομισιόν: Υπήρξε αίτημα για τηλεφωνική επικοινωνία

Με τη σειρά της η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αίτημα από την Αθήνα για τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον κ. Γιούνκερ, ενώ με έμμεσο τρόπο απάντησε ότι οι δύο πλευρές δεν μίλησαν χωρίς να εξηγεί τους λόγους.

Ειδικότερα, ερωτηθείσα αν είναι αλήθεια ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κι αν ναι γιατί δεν μίλησαν, η κ. Αντρέεβα απάντησε:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε αίτημα για τηλεφωνική συνομιλία. Ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα παραμείνουν οπωσδήποτε σε επαφή τις επόμενες μέρες, όπως είχε ειπωθεί και το βράδυ της Τετάρτης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή