Ο σολομός ιχθυοτροφείου περιέχει υψηλά επίπεδα τοξινών, αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science.
Οπως εξηγεί το άρθρο, επιστήμονες ειδικευμένοι στην τοξικολογία, τη βιολογία και τη στατιστική από έξι ιδρύματα και υπηρεσίες εξέτασαν δύο μετρικούς τόνους σολομού που είχε εκτραφεί σε ιχθοτροφεία της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης και διαπίστωσαν ότι περιείχε τοξίνες, μεταξύ των οποίων και διοξίνες, σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από αυτά που απαντώνται στον σολομό, που αναπαράγεται και ζει σε ελεύθερη κατάσταση.
Νορβηγία και Σκωτία υπερασπίζονται την ποιότητα του σολομού ιχθυοτροφείου, με το επιχείρημα ότι «κάθε τροφή είναι επικίνδυνη αν καταναλώνεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες», και υποστηρίζοντας ότι το ποσοστό των διοξινών είναι πολύ μικρότερο από αυτό που ορίζουν οι διεθνείς κανονισμοί της Ε.Ε. και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.