Κ. Καραμανλής: H NΔ δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η πολιτική ζωή σε ζούγκλα

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2004 14:58
UPD:16:32

A- A A+

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, με πρώτο τον Γιώργο Παπανδρέου, απέστειλε ο Κώστας Καραμανλής προκειμένου -όπως αναφέρει- να υπάρξει πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Καραμανλής ζητάει στην επιστολή του να διασφαλιστεί η απόλυτη ουδετερότητα του κράτους, να τηρηθούν οι κανόνες δεοντολογίας και το Σύνταγμα από τα Μέσα Ενημέρωσης, να διεξαχθεί διάλογος ουσίας για τα προβλήματα της κοινωνίας, να εμπεδωθεί πολιτικός λόγος και συμπεριφορά που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα, να προστατευθεί το περιβάλλον από τη ρύπανση και να γίνουν τουλάχιστον τρεις εφ' όλης της ύλης τηλεοπτικές συζητήσεις με ελεύθερο διάλογο.

Στην ομιλία του στην Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Καραμανλής κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να αναλάβει τις θεσμικές ευθύνες που του μεταβιβάστηκαν και να πάρει θέση για τον εκλογικό νόμο που συζητείται τώρα στη Βουλή, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να συνδέσει την αφετηρία της διαδρομής του με τον πολιτικό καιροσκοπισμό.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι αντίπαλοι της ΝΔ δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και τόνισε πως το δίλημμα είναι αν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής ή συνέχεια της πολιτικής Σημίτη.

«Η πανίσχυρη πολιτική συμμαχία που έχει η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να σκεπάσουν με την επικοινωνιακή επιδρομή που έχουν ξεκινήσει, τα προβλήματα των πολιτών» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη προσφορά της παράταξής του στον τόπο θα είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων εν μέσω της δυσπιστίας τους για την πολιτική και ενώ αναζητούν δουλειά και όραμα.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και στο κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ τονίζοντας ότι μόνο με τον περιορισμό της διαφθοράς στον τομέα της υγείας μπορεί να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών χωρίς την επιβολή νέων φόρων.

Επιπροσθέτως παρουσίασε την πρόταση του κόμματός του για ένα ενιαίο ταμείο Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και την εγγραφή των ανέργων αποφοίτων των Πανεπιστημίων για τρεις μήνες στον ΟΑΕΔ. Πρότεινε επίσης να θεωρούνται ως προστατευόμενα μέλη, τα παιδιά που δεν έχουν βρει ακόμη δουλειά.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η δύναμη της ΝΔ είναι οι λύσεις που προτείνει για τα καθημερινά προβλήματα και υπογράμμισε ότι η νέα διακυβέρνηση έχει ως σαφή προτεραιότητα τομές που αφορούν τη ζωή του πολίτη με ρεαλιστικό πρόγραμμα και διαφάνεια.

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση και για τα θέματα της επικαιρότητας αλλά και για τους νόμους της διαφθοράς τονίζοντας ότι δεν μπορεί να σιωπά. «Εμείς δεν σηκώνουμε σημαίες ευκαιρίας αλλά επιμένουμε στις αρχές και τις ιδέες μας» συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τέλος, υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η πολιτική ζωή σε ζούγκλα και δεν θα παίξει στο ταμπλό του διχασμού και τις στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή