Η Ασφάλεια των Αγώνων πρώτο θέμα στην ατζέντα των επαφών Φλωρίδη στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2004 17:10
A- A A+

Επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Φλωρίδης από τις 14 μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου. Ο κ.Φλωρίδης θα συναντηθεί με την αρμόδια για θέματα ασφάλειας του Λευκού Οίκου κ.Κοντολίζα Ράϊς, με τον Αρχηγό της CIA κ.Τζώρτζ Τένεντ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. ¶ρμιτατζ, με τον αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας του Στεητ Ντηπάρτμεντ κ. Κόφερ Μπλάκ, με τον αρμόδιο για θέματα διπλωματικής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Φράνσις Τεηλορ και με τον επικεφαλής του FBI κ. Ρόμπερτ Μουλερ.

Αντικείμενο των επαφών του κ. Φλωρίδη θα είναι η οργάνωση της Ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αλλά και γενικότερα η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή.

Ο κ.Φλωρίδης σε δηλώσεις του σήμερα τόνισε ότι η Ελλάδα θα οργανώσει με απόλυτη ασφάλεια την Ολυμπιάδα του 2004. Απαντώντας σε ερώτηση για ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που αναφέρεται σε μελλοντική αμερικανική άσκηση, και στο κατά πόσον η άσκηση αυτή θα γίνει μέσα στα νόμιμα ελληνικά πλαίσια, ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι όταν θα τεθεί το θέμα αυτό θα γίνουν τα πάντα μέσα στα νόμιμα πλαίσια θα ισχύουν τότε ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι απόλυτα επιτυχημένη και η άσκηση «Μπλε Οδυσσεύς» η οποία θα διεξαχθεί από τις 6 ως και τις 8 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της προετοιμασίας της ολυμπιακής ασφάλειας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή