Συρία: Δεν διαβλέπει ειρήνευση με το Ι.Κ. ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 07:28
UPD:12:22
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στην Συρία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera πως δεν διαβλέπει σύντομα τον τερματισμό της σύγκρουσης με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Δεν υπάρχει λύση (...) Ελπίζουμε να μετανοήσουν ενώπιον του Θεού και να λογικευτούν… εάν όχι δεν απομένει τίποτε άλλο από το να συγκρουστούμε μαζί τους», δήλωσε ο Αμπού Μοχάμαντ Αλ Γκολάνι στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Πρόσθεσε δε ότι το Μετώπο Αλ Νούσρα έχει στις δυνάμεις του 30% ξένους μαχητές περιλαμβανομένου και «μικρού αριθμού» Αμερικανών.

EURONEWS

Η συνέντευξη μεταδόθηκε σε δύό τμήματα. Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την μετάδοση το βράδυ της Τετάρτης του πρώτου μέρους της συνέντευξης του Α.Μ. Γκολάνι, ο Σύρος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Μπασάρ Αλ Τζααφάρι είχε δηλώσει πως θεωρεί ότι η μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ παραβιάζει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κι εντάσσεται σε μια προσπάθεια από την Ντόχα να εξωραϊστεί η εικόνα του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή