Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ χαιρετίζει τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών

Για πρόωρες εκλογές μέχρι τα τέλη Απριλίου 2016
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 17:34
UPD:17:35
EPA/GEORGI LICOVSKI

O πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε γραπτή δήλωσή του, διαμήνυσε ότι ο διάλογος είναι ο μοναδικός τρόπος μέσω του οποίου μπορούν να ξεπεραστούν όλες οι προκλήσεις και χαιρέτισε τη βούληση των ηγετών των πολιτικών κομμάτων για την υπέρβαση των ανοιχτών ζητημάτων.

A- A A+

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ χαιρέτισε την ετοιμότητα που επέδειξαν οι αρχηγοί των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας σχετικά με την άρση του πολιτικού αδιεξόδου, μετά και την προκαταρκτική συμφωνία για πρόωρες εκλογές, μέχρι τα τέλη Απριλίου 2016, μέσω των οποίων θα επιδιωχθεί η επίλυση της πολιτικής κρίσης η οποία ταλανίζει τη χώρα.

Ο κ. Ιβάνοφ, σε γραπτή δήλωσή του, διαμήνυσε ότι ο διάλογος είναι ο μοναδικός τρόπος μέσω του οποίου μπορούν να ξεπεραστούν όλες οι προκλήσεις και χαιρέτισε τη βούληση των ηγετών των πολιτικών κομμάτων για την υπέρβαση των ανοιχτών ζητημάτων.

Κατά τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, υπάρχει αισιοδοξία για υπέρβαση της παρούσας πολιτικής κρίσης στη χώρα. Κάλεσε δε όλους τους μετέχοντες στον πολιτικό διάλογο κατά την επερχόμενη περίοδο να συμπεριφέρονται λογικά και υπεύθυνα, με στόχο να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Η συμμετοχή της Ε.Ε. στις συνομιλίες μεταξύ των αρχηγών των μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ, όπως αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του κ. Ιβάνοφ, καταδεικνύει αδιαμφισβήτητα ότι η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ατζέντα της ΠΓΔΜ συνιστά κορυφαία προτεραιότητα για τη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την μεριά της, επισήμανε την ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων μεταξύ των πολιτικών ηγετών της χώρας.

Ο επίτροπος, αρμόδιος, για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, μετά τις συναντήσεις που είχε στα Σκόπια με τους αρχηγούς των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ και την προκαταρκτική συμφωνία για πρόωρες εκλογές μέχρι τα τέλη Απριλίου 2016, ανήγγειλε νέα συνάντηση με τους πολιτικούς παράγοντες της χώρας, την επόμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες (κατά πάσα πιθανότητα στις 10 Ιουνίου), κατά την οποία θα συζητηθούν όσα θέματα έχουν μείνει θέματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή