Έξαλλος ο Άκης Τσοχατζόπουλος με την πολιτική αγωγή

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 14:05
UPD:14:16
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κατηγορούμενος αποκάλεσε πράκτορες τους συνηγόρους και «άρρωστο» τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα, κατά την κατάθεση του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού εν αποστρατεία Μανούσου Παραγιουδάκη.

A- A A+

Με μηνύσεις και αγωγές απείλησε τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κατηγορούμενος αποκάλεσε πράκτορες τους συνηγόρους και «άρρωστο» τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα, κατά την κατάθεση του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού εν αποστρατεία Μανούσου Παραγιουδάκη.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο μάρτυρας απαντούσε σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του κατηγορούμενου για το αν σήμερα η Ελλάδα έχει παραλάβει όλα τα υποβρύχια, συνήγοροι πολιτικής αγωγής (εκπροσωπούν το ελληνικό δημόσιο) περενέβησαν για να υποστηρίξουν ότι οι συμβάσεις του Τσοχατζόπουλου είναι αυτές που έφεραν το αποτέλεσμα της μη παραλαβής των υποβρυχίων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος σε έξαλλη κατάσταση απευθυνόμενος στους συνηγόρους τούς αποκάλεσε συκοφάντες, ψεύτες και άσχετους. «Είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι προσβολή, δεν έχετε το δικαίωμα, είναι ύβρεις αυτά που λέτε είναι συκοφαντίες και λάσπη», είπε ο πρώην Υυπουργός.

Πολιτική Αγωγή:  Σιγά μην είναι συκοφαντία και λάσπη η αλήθεια

Τσοχατζόπουλος: Πρακτοράκι, πράκτορες. Αυτά είναι χυδαίες και απαράδεκτες ύβρεις.

Πολιτική Αγωγή: Έχουμε φάει τη ζωή μας αυτές τις συμβάσεις.

Τσοχατζόπουλος: Να τελειώνει η υπόθεση, να πάμε στα δικαστήρια, θα σας κάνω αγωγή. Οι συμβάσεις ήταν άψογες, οι καλύτερες.

Εκείνη την στιγμή παρενέβη ο  Νίκος Ζήγρας ο οποίος του είπε «ομολόγησε να τελειώνουμε» για να λάβει την απάντηση από τον πρώην Υπουργό: «Κύριε, εσύ είσαι άρρωστος».

Σε ερώτηση του συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα, εάν είχε αντιληφθεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα του κ. Τσοχατζόπουλου με τον κ. Σμπώκο, ο μάρτυρας απάντησε: «Είναι δυνατόν να παρακολουθώ τον πολιτικό μου προϊστάμενο, αυτά είναι προοίμια χούντας... Αν είναι δυνατόν να τον παρακολουθώ. Αν όμως παρουσιαστεί κάτι και είναι ξεκάθαρα τότε θα εμφανιστούμε και θα του το πούμε. Αλλιώς θα παραιτηθούμε.

Ένταση με την πρόεδρο

Ένταση προκλήθηκε και με την πρόεδρο του δικαστηρίου, την ώρα που ο κατηγορούμενος υπέβαλε ερωτήσεις στον μάρτυρα.

Τσοχατζόπουλος: Μας είπαν ότι υπήρξε σπατάλη ...Εσείς γνωρίζετε πέραν όσων έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ. Μα δεν μπορεί να αγοράσει το ΚΥΣΕΑ τίποτα εκτός του εγκεκριμένου προγράμματος.

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω για σπατάλες. Γνωρίζω όμως για το ΕΜΠΑΕ (Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο  Πρόγραμμα των εξοπλισμών). Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου ούτε σπατάλη

Τσοχατζόπουλος: Συμφωνείτε ότι το πρόγραμμα επενδύσεων είναι δεσμευτικό 

Πρόεδρος: Πηγαίνετε

Τσοχατζόπουλος: Γιατί το κάνετε αυτό κυρία μου; Με διακόπτετε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, δεν με αφήνετε να μιλήσω. Παρακαλώ τι τρόπος είναι αυτός; Γιατί δεν με αφήνετε να μιλήσω

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ

Τσοχατζόπουλος: Μπράβο κυρία Πρόεδρε συγχαρητήρια. Πού είμαστε;

Στην κατάθεσή του ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υποστήριξε ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος έκανε μια εισήγηση που είχε στηριχθεί σε σοβαρά στοιχεία. «Όλοι υπογράψαμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «κατά τεκμήριο πιστεύαμε ότι δεν μπορούσε να γίνει δωροδοκία.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή