Π. Καμμένος: Το αεροδρόμιο Χανίων δεν μπορεί να αποκρατικοποιηθεί

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 13:56
UPD:17:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος (2Α) παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κανδάνου.

A- A A+

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ανάπτυξη των αεροδρομίων της χώρας αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε, τα στρατιωτικά αεροδρόμια θα αναπτυχθούν ξεχωριστά από τα πολιτικά. «Ο σκοπός μας είναι καταρχάς να ενισχυθούν οι μονάδες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας -οι Νατοϊκές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη Σούδα παραμένουν και επεκτείνονται» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι η πρόταση της Ελλάδος προς το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα αεροπορική είναι στη Σούδα, για να διευκολύνει την κάθοδο των τουριστικών αεροσκαφών, και να μπορέσουν να υπάρχουν και μεγαλύτεροι χώροι στη διάθεση της συμμαχίας, να πάνε στην Κάρπαθο.

CRETAPOST.GR

Όπως ανέφερε, αυτή είναι μια πρόταση η οποία θα εξεταστεί στα επόμενα υπουργικά συμβούλια.

Για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι πάγια θέση, δική του και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, είναι ότι «δεν μπορεί να αποκρατικοποιηθεί, έχει ένα πενταετές πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που απαγορεύει την ιδιωτικοποίηση του», ενώ επισήμανε την ανάγκη η Κρήτη να αποκτήσει ένα μεγάλο σύγχρονο αεροδρόμιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή