Συνεχίζει την περιοδεία του στην Ασία ο Ρίτσαρντ Μάγιερς

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 07:20
A- A A+

Αναχώρησε σήμερα από το Τόκυο, μετά από μία σύντομη επίσκεψή του στην Ιαπωνία, αφιερωμένη στην κρίση στο Ιράκ, ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου δυνάμεων στρατηγός Ρίτσαρντ Μάγιερς, για να συνεχίσει την ασιατική περιοδεία του στην Κίνα, στη Μογγολία και στην Αυστραλία, ανακοινώθηκε από αμερικανικές στρατιωτικές πηγές.

Καμμία λεπτομέρεια δεν δόθηκε στον Τύπο για το δρομολόγιο και το πρόγραμμα του αμερικανού στρατηγού για λόγους ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιαπωνία ο Μάγιερς προειδοποίησε πως οι Ιάπωνες στρατιώτες, οι οποίοι σύντομα θα αναπτυχθούν στο Ιράκ, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κινδύνους.

Ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση πως η κατάσταση ασφαλείας στον κουρδικό βορρά και στον σιιτικό νότο ''είναι πιό σταθερή και με λιγότερες συγκρούσεις'', από τον κεντρικό τομέα της χώρας.

Έπειτα από αρκετούς μήνες εφεκτικότητας, η Ιαπωνία αποφάσισε τον περασμένο μήνα να αποστείλει 600 οπλίτες της στη Σαμάουα, στο νότιο Ιράκ, σε μία μη πολεμική αποστολή, που θα αφιερωθεί στην ανοικοδόμηση της περιοχής και σε ανθρωπιστικές υπηρεσίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή