Στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός μετά από πρόσκληση του Γιούνκερ

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 23:44
UPD:03/06/2015 00:22
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδρες είχαν σήμερα Τρίτη επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους.

A- A A+

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας θα έχει στις αποσκευές του την ελληνική πρόταση.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες Δευτέρα στο Βερολίνο οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Άγκελα Μέρκελ, Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και Φρανσουά Ολάντ.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετέδωσε ότι η Κομισιόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέληξαν στους όρους της συμφωνίας που θα προταθεί στην Ελλάδα.

Όπως επεσήμανε αξιωματούχος της Ε.Ε., το κείμενο θα συζητηθεί με τον κ. Τσίπρα την Τετάρτη. Άλλος αξιωματούχος, πάντως, σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ και ο κ. Ολάντ θα ενημερώσουν τον κ. Τσίπρα τηλεφωνικά για την πρόταση εντός ωρών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή