«Ετοιμη για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ η Συρία»

Σύμφωνα με Αμερικανό γερουσιαστή
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 09:22
A- A A+

Ετοιμη να διαπραγματευθεί χωρίς προϋποθέσεις με το Ισραήλ είναι η Συρία και μπορεί να αποδεχθεί την επανάληψη των συνομιλιών ''από μηδενική βάση'', δήλωσε σήμερα Αμερικανός γερουσιαστής στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό γερουσιαστή Μπιλ Νέλσον από την Φλόριντα, ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασσαντ του είπε ότι είναι έτοιμος να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ από ''μηδενική βάση''.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής έκανε τις δηλώσεις αυτές στην εφημερίδα Χααρέτζ μετά τη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο στη Δαμασκό με τον πρόεδρο Ασσαντ.

Το State Department είχε ανακοινώσει χθες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποδέχονταν με ικανοποίηση την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ για τη σύναψη μιας συνολικής αραβοϊσραηλινής συμφωνίας.

''Εχουμε δηλώσει καθαρά και επανειλημμένα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τάσσονται υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, και μάλιστα υπέρ της ειρήνης μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ'', δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του State Department, Ανταμ Ιρελάι, ο οποίος υπογράμμισε ''τη σημασία ενός απευθείας διαλόγου μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του''.

Η Δαμασκός απέρριψε χθες πρόσκληση του Ισραηλινού προέδρου Μοσέ Κατσάβ προς τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Ασαντ να επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή