Το εγκώμιο της Κούβας έπλεξε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 10:05
A- A A+

Το εγκώμιο της Κούβας, για τη βοήθεια που προσφέρει στη χώρα του στους τομείς της παιδείας και της υγείας, έπλεξε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, μιλώντα στην σύνοδο κορυφής των αμερικανικών κρατών στο Μοντερέι του Μεξικού, παρουσία του προέδρου Τζωρτζ Μπους.

Παρά τις άσχημες οικονομικές συνθήκες ''κατορθώσαμε αυτόν τον χρόνο να εξαλείψουμε τον αναλφαβητισμό σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε έξι μήνες χάρη στην ανεκτίμητη βοήθεια της Κούβας-αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι'' δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

''Χάρη στη βοήθεια της Κούβας στο πρόγραμμα υγείας χορηγήσαμε ιατρική φροντίδα σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους σε σύνολο 23 εκατομμυρίων του πληθυσμού της χώρας'', τόνισε ο Τσάβες.

Τα εγκώμια του προέδρου της Βενεζουέλας για την Κούβα ακολούθησαν την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους που κατήγγειλε ''την κουβανική δικτατορία" και κάλεσε τους 34 ηγέτες που μετέχουν στη σύνοδο(μόνο η Κούβα απουσιάζει) να εργαστούν ''για μιά άμεση και ειρηνική μετάβαση της Κούβας στη δημοκρατία''.

''Μέσα από το δημοκρατικό μας παράδειγμα, θα πρέπει να συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμεθα στον γενναίο λαό της Κούβας, ο οποίος για σχεδόν μισόν αιώνα έχει υπομείνει την τυραννία και την καταπίεση'', τόνισε ο Μπους στην ομιλία του κατά την έναρξη της συνόδου, προσθέτοντας ότι ''η δικτατορία δεν έχει θέση στην ήπειρο της Αμερικής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή