Πόλο: Πρωταθλητής Ελλάδας και στους Άνδρες ο Ολυμπιακός

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 21:45
UPD:23:58
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Το 27ο πρωτάθλημα της ιστορίας της πανηγυρίζει η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, που νίκησε με 10-6 στο Παπαστράτειο τον Παναθηναϊκό κι έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών.

Παράλληλα, αυτός ήταν ο 19ο τίτλος της πειραϊκής ομάδας από τότε που υφίσταται η Α1 Ανδρών, το 14ο νταμπλ και η δεύτερη συνεχής χρονιά που φτάνει στην πρώτη θέση με το απόλυτο των 27 νικών σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-1 στο 4ο λεπτό και 4-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Θεοδωρόπουλο να προσπαθεί να κρατήσει κοντά στο σκορ τους «πράσινους».

Η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, ενώ στην τρίτη οι μαχητικοί παίκτες του Κώστα Λούδη αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους, ισοφάρισαν με τους Κουρλιάφτη και Σαρτζετάκη, αλλά ο Μυλωνάκης έγραψε το 5-4.

Ο Αφρουδάκης ισοφάρισε και πάλι αλλά προσωρινά, αφού η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων και το φόρτωμα με ποινές άρχισαν να επηρεάζουν τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός με γκολ των Μουρίκη και Ντόσκα ξαναπήρε διαφορά 2 γκολ και αυτό ουσιαστικά υπήρξε το κομβικό σημείο του αγώνα, αφού από εκεί και ύστερα οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τον έλεγχο ως το τέλος.

Να σημειωθεί ότι οι αθλητές του Παναθηναϊκού δεν βγήκαν για τις απονομές (του δευτεραθλητή), αν και δέχθηκαν συνεχείς εκκλήσεις από τα μεγάφωνα του κολυμβητηρίου.

Η επιλογή τους έγινε για λόγους ασφαλείας, παρότι προηγουμένως δεν είχε προκύψει κάποιο περιστατικό που να δικαιολογεί τη στάση και την απόφασή τους.

Τους πρωταθλητές και Κυπελλούχους Ελλάδας συνεχάρη η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συγχαίρει την ομάδα πόλο ανδρών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ερυθρόλευκη οικογένεια δεν σταματά να πανηγυρίζει τίτλους, σε όλα τα αθλήματα! Μετά το Κύπελλο, ο Θρύλος απέδειξε και στο πρωτάθλημα γιατί είναι ο Αυτοκράτορας της πισίνας, κατακτώντας το αήττητος και φτάνοντας έτσι σε ένα ακόμη νταμπλ!».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις