Μπάσκετ: Ο Άρης νίκησε τον Ολυμπιακό και μείωσε

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 20:19
UPD:21:00
ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
A- A A+

Ο Άρης υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς νίκησε τους «ερυθρόλευκους» στο Αλεξάνδρειο με 84-74 και μείωσε σε 2-1 τη σειρά των ημιτελικών με την πειραϊκή ομάδα, με την οποία θα αναμετρηθεί εκ νέου την Πέμπτη 4 Ιουνίου στο ίδιο γήπεδο.

Οι «κίτρινοι» εμφανίστηκαν πολύ διαβασμένοι, εγκλώβισαν με το παιχνίδι τους την πειραϊκή ομάδα που χωρίς τον Σπανούλη έδειχνε σήμερα χωρίς αγωνιστική πυξίδα και πέτυχαν μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός ήταν απόψε άκεφος, χωρίς συγκέντρωση, ενέργεια, φρεσκάδα και ευστοχία, ενώ «πληγώθηκε» και έχασε το παιχνίδι επειδή υστέρησε στο δυνατότερο σημείο του, την άμυνα, που δέχθηκε 84 πόντους.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα και δεν το έχασαν παρά σε ελάχιστα σημεία της αναμέτρησης. Στο 26ο λεπτό μάλιστα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με διαφορά 16 πόντων (61-45), με τον Βεζένκοφ να «πυροβολεί» ακατάπαυστα και να τελειώνει το παιχνίδι με 28 πόντους.

Η ακατανόητη επιμονή των φιλοξενούμενων στα τρίποντα (6/34) συνεχίστηκε ως το τέλος του αγώνα διευκολύνοντας αφάνταστα το έργο των παικτών του Άρη, που αντίθετα είχαν πρόβλημα όσες φορές η μπάλα περνούσε κοντά στο καλάθι, μόνο που αυτό δεν έγινε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις