Σε έξαρση η γρίπη των πτηνών στη Ν. Κορέα

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 11:17
A- A A+

Τον εντοπισμό του πρώτου νέου κρούσματος της γρίπης των πτηνών ύστερα από μία εβδομάδα, επιβεβαίωσε σήμερα η Ν. Κορέα, γεγονός που γκρέμισε τις ελπίδες που είχαν οι αξιωματούχοι στη Σεούλ ότι είχαν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο τη νόσο.

Το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι το νέο κρούσμα εντοπίσθηκε σε μονάδα παραγωγής πουλερικών στην περιοχή Γιανγκσάν, 380 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές έχουν ήδη σφαγιάσει 18.000 πουλερικά σε μονάδα παραγωγής στην ίδια παραγωγή. Ωστόσο πρόκειται να σφαγιασθούν άλλα 900.000 κοτόπουλα και πάπιες σε 30 μονάδες παραγωγής που βρίσκονται σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από τη μονάδα όπου εντοπίσθηκε το πρώτο κρούσμα.

Τα πρώτα προβλήματα με τη γρίπη των πτηνών παρουσιάσθηκαν στη Νότια Κορέα στις 10 Δεκεμβρίου και έκτοτε οι αρχές έχουν σφαγιάσει περίπου 1,8 εκατομμύρια πουλερικά, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας.

Παράλληλα γίνονται έλεγχοι αίματος σε εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν στις περιοχές όπου έχουν εντοπισθεί προβλήματα λόγω της γρίπης των πτηνών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπισθεί κανένας που να έχει προσβληθεί από τον ίδιο ιό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή