Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ράντοβαν Κάρατζιτς

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 12:36
A- A A+

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Πάλε για τον εντοπισμό του Ράντοβαν Κάρατζιτς, στον οποίο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει απαγγείλει κατηγορίες γενοκτονίας. ¶νδρες του ΝΑΤΟ εισέβαλαν και έκαναν έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι που ανήκει στην οικογένεια του Ράντοβαν Κάρατζιτς, αλλά για άλλη μια φορά απέτυχαν να τον εντοπίσουν.

Εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ στη Βοσνία δήλωσε ότι η έρευνα στο συγκεκριμένο σπίτι έγινε κατόπιν πληροφοριών που συνελέγησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες στο άλλοτε προπύργιο του Κάρατζιτς, το Πάλε.

Περίπου 200 αμερικανοί, βρετανοί, ιταλοί, γερμανοί και βούλγαροι στρατιώτες ερευνούν από το περασμένο Σάββατο σπίτια συγγενών του Ράντοβαν Κάρατζιτς, καθώς επίσης εκκλησίες και νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή του Πάλε, βάσει πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο Κάρατζιτς έχει τραυματιστεί και έχει μεταβεί στο Πάλε για ιατρική βοήθεια.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι άνδρες του ΝΑΤΟ συνέλαβαν μόνον ένα «υποστηρικτή» του Κάρατζιτς, πρώην αστυνομικό, ωστόσο χαρακτηρίζουν «επιτυχημένη» την επιχείρηση στο Πάλε διότι έχουν συγκεντρώσει χρήσιμες πληροφορίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή