Παυλόπουλος για δημοσκόπηση της Αlco

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 15:34
A- A A+

Την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης αντικατοπτρίζουν την αποδοκιμασία της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής και την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα είναι ο νικητής των εκλογών της 7ης Μαρτίου, εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος Ο κ. Παυλόπουλος μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

«Θα επαναλάβω την πάγια θέση μου για τις δημοσκοπήσεις: Είναι χρήσιμα μέσα ανάλυσης, πλην όμως δεν υποκαθιστούν την λαϊκή ετυμηγορία, ούτε ισοδυναμούν με εκλογές. Υπ’ αυτή την προϋπόθεση σχολιάζω και την τελευταία δημοσκόπηση της ALCO.

Αν προσέξει κανείς όλα τα κρίσιμα στοιχεία της δημοσκόπησης αυτής – ήτοι πρόθεση ψήφου, παράσταση νίκης, ροή ψηφοφόρων από το ένα κόμμα στο άλλο και αποδοκιμασία της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής σε ποσοστά που κυμαίνονται μάλιστα μεταξύ 70% και 80%– καθίσταται σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει τις εκλογές, τις οποίες βεβαίως κερδίζει η Νέα Δημοκρατία. Απλώς, για να μειώσει ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την έκταση της ήττας του κόμματός του και να την πάει π.χ. στο 2,4%, οφείλει να αλλάξει αμέσως και άρδην πολιτική και στελέχη που θα την εφαρμόσουν. Ας πει λοιπόν ο κ. Παπανδρέου:

1ον αν και κατά πόσο είναι διατεθειμένος να αποδοκιμάσει την πολιτική που ο ίδιος συνδιαμόρφωσε και συνεφάρμοσε ως τώρα,

2ον πότε και με ποιες διαδικασίες θα εμφανίσει -πριν από τις εκλογές βεβαίως- το δικό του ‘πρόγραμμα’, καθώς και γιατί μέχρι σήμερα, ως υπουργός της Κυβέρνησης Σημίτη, δεν έκανε ούτε νύξη για τις ‘λύσεις’ που είχε για τα προβλήματα του Τόπου. ¶ραγε τις κρατούσε για τον εαυτό του γνωρίζοντας ότι θα γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και εφήρμοζε ως τώρα μια πολιτική, στην οποία δεν πίστευε;

3ον με ποια στελέχη θα εφαρμόσει τη ‘νέα’ πολιτική του και τι θα κάνει με τους συντρόφους του, με τους οποίους συγκυβερνά ισοτίμως ως σήμερα;»

«Πιστεύω ότι τα ερωτήματα αυτά είναι εύλογα και απαιτούν πειστικές απαντήσεις» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος. «Πάντως ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αντιληφθεί ότι η πολιτική έχει και ενεστώτα και παρατατικό χρόνο. Δεν γίνεται μόνο με χρόνο μέλλοντα και αόριστο» συμπλήρωσε.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή