T. Παπαδόπουλος: Δεν δημιουργεί νέα δεδομένα η νέα επιστολή Ανάν

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 15:47
A- A A+

Απαντητική επιστολή προς τον αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους απέστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι στην επιστολή εκφράζονται οι ευχαριστίες της κυπριακής κυβέρνησης για τις προσπάθειες εξεύρεση λύσης του Κυπριακού που καταβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα επαναλαμβάνεται η ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για διαπραγματεύσεις, όποτε τις συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Εξ άλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι στην επιστολή του Κόφι Ανάν -την οποία ο κύπριος πρόεδρος παρέλαβε σήμερα- ο Γενικός Γραμματέας ζητεί και πάλι τη δέσμευση όλων των πλευρών για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων επί του σχεδίου του για το Κυπριακό και την παραπομπή του σε δημοψηφίσματα σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε επίσης ότι η επιστολή Ανάν δεν δημιουργεί νέα δεδομένα.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει διαφωνία στο θέμα των δημοψηφισμάτων μεταξύ του Γενικού Γραμματέα και της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν πρόκειται για ζήτημα διαφωνίας. Όπως επεσήμανε, τα δημοψηφίσματα ήταν όρος που έθετε εξ αρχής ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Ωστόσο διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να τεθεί σε δημοψήφισμα ένα σχέδιο το οποίο δεν είναι ακόμα έτοιμο.

Ερωτώμενος αν προτίθεται να απαντήσει στον κ. Κόφι Ανάν, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις δια αλληλογραφίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή