Παραμονή στην Μπουντεσλίγκα για Αμβούργο

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2015 23:14
UPD:23:16
REUTERS/KAI PFAFFENBACH
A- A A+

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν και φέτος οι ποδοσφαιριστές του Αμβούργου, που αν και η παραμονή στην Μπουντεσλίγκα πέρασε από «χίλια κύματα» κατόρθωσαν να διατηρήσουν την ομάδα του μεγάλου λιμανιού στην ανώτατη κατηγορία με... κινηματογραφικό τρόπο.

Στον πρώτο αγώνα μπαράζ με την Καρλσρούη, η οποία μαχόταν για την άνοδο στην Α΄ Εθνική κατηγορία της Γερμανίας, το Αμβούργο αν και εντός έδρας είχε κατορθώσει να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, παρότι δεν το άξιζε.

Απόψε, στην έδρα της Καρλσρούης, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 78΄ με τον Γιαμπό και ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν την άνοδο, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαρσέλο Ντίας ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο και συγκεκριμένα στο 115ο λεπτό ο Νικολάι Μίλερ χάρισε τη νίκη στο Αμβούργο που όπως και πέρσι εναντίον της Γκρόιτερ Φιρτ τον υποβιβασμό στα μπαράζ. 

Ταυτόχρονα, διατήρησε το μεγάλο ρεκόρ που κατέχει καθώς παραμένει η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, από το 1963 κι ένθεν, που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ, παρότι την τελευταία διετία βιώνει το... vivere pericolosamente.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις