ΚΚΕ, ΣΥΝ: Υποκριτική η πρόταση για Ολυμπιακή εκεχειρία

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 16:43
A- A A+

«Η καθιέρωση της 25 Φεβρουαρίου ως ημέρας διεθνούς εκεχειρίας, που ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου δείχνει την υποκρισία και την πρόκληση της κυβέρνησης και του ίδιου.

Η εκεχειρία, που ζήτησε να υπογράψουν όλα τα κόμματα, θα είχε νόημα αν συνοδευόταν με αποφάσεις κλεισίματος της Σούδας και απομάκρυνσης από την Ελλάδα των αμερικανονατοϊκών βάσεων. Αν ήσαν ειλικρινείς θα ζητούσαν και από τις ΗΠΑ να φύγουν από το Ιράκ και από το Ισραήλ να παύσει τη σφαγή των Παλαιστινίων.

Κατά τα άλλα, η ψευτοαυτοκριτική του Γ. Παπανδρέου για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να πέσει στο κενό. Ιδια θα είναι και η πολιτική του δήθεν νέου ΠΑΣΟΚ», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι η πρόταση αυτή θα είχε νόημα αν συνοδευτεί από την απαίτηση όλων, κυβέρνησης, κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών, να τερματιστεί η αμερικανική κατοχή στο Ιράκ.

Και ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατέληξε «Η υπόθεση της ειρήνης κρίνεται οταν σχεδιάζονται και ξεσπούν πολεμοι. Σε αυτές τις στιγμές κρίνεται το ποιός είναι εμπράκτως υπέρ της ειρήνης και ποιός όχι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή