Η χρονιά του Πιθήκου

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 18:09
UPD:18:14

A- A A+

Eνας μεγάλος φουσκωτός πίθηκος έχει στηθεί σε κτίριο γραφείων στη Σαγκάη για τους εορτασμούς της επερχόμενης χρονιάς του Πιθήκου.

Το νέο σεληνιακό έτος αρχίζει στις 22 Ιανουαρίου και είναι η μεγαλύτερη αργία στην Κίνα.

Δηλαδή, το 2004 των Δυτικών είναι, σύμφωνα με τους Κινέζους, η χρονιά του Πιθήκου. Συνειρμικά ανέτρεξα στις φιλολογικές μου γνώσεις. Αμέσως όμως απέφυγα να δεχτώ ότι μπορούσε το 2004 να αποτελέσει τη χρονιά κατά την οποία θα μιμηθούμε άκριτα τη συμπεριφορά και τα ήθη άλλων.

Ανέτρεξα στο Διαδίκτυο. «Τα πάντα είναι επιτεύξιμα αυτή τη χρονιά» μας πληροφορεί η σχετική για το κινέζικο ωροσκόπιο ιστοσελίδα.

«Προβλέπονται επιτυχίες ακόμη και εκεί που νομίζουμε ότι είναι αδύνατο. Είναι η χρονιά που τη διακρίνει κερδοσκοπική διάσταση, και ρίσκο. Ο Πίθηκος στο κινέζικο ωροσκόπιο είναι γεμάτος ικανότητες και ευκαιρίες. Δεν δέχεται όχι σαν απάντηση. Πολλά από όσα προβλέπονται δικαιολογούνται και από το ότι το 1776, χρονιά που γεννήθηκε η Αμερική, ήταν και εκείνη χρονιά του Πιθήκου».

Εκείνο που ξέρω είναι ότι το 2004 -όπως και κάθε έτος στο ξεκίνημά του- είναι έτος μεγάλων προσδοκιών. Δεν νομίζω ότι οι εξελίξεις προσδιορίζονται εξωγενώς. Χρειάζεται άλλη ιστορία που να ερμηνεύσει το μέλλον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή