Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2004 07:00
A- A A+

Λίγες νεφώσεις, οι οποίεςυ στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ανεμοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: από 1 έως 12 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Ανεμοι από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στα νότια ισχυροί. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι νοτιοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις. Η πιθανότητα βροχής είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.

Αύριο Πέμπτη στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές που σταδιακά και μέχρι αργά τη νύχτα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί στρεφόμενοι το απόγευμα στα δυτικά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή