Ιράκ : Τουλάχιστον τρεις νεκροί από την έκρηξη αυτοκινήτου

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2004 09:51
A- A A+

Tουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από την διεύθυνση της αστυνομίας στην πόλη Μπακούμπα, στο κεντρικό Ιράκ, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές.

«Δύο περαστικοί έχασαν τη ζωή τους και 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Από την έκρηξη σκοτώθηκε και ο οδηγός του αυτοκινήτου, πρόσθεσε.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένα αυτοκίνητο κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς το κτίριο της αστυνομίας και εξερράγη μπροστά στην είσοδο. «Μπόρεσα να δώ το διαμελισμένο σώμα του οδηγού του αυτοκινήτου, κομμάτια του οποίου εκτινάχτηκαν στον αέρα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας προσθέτοντας ότι από την έκρηξη υπέστη μεγάλες ζημιές το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης.

«Το αυτοκίνητο, ένα πράσινο Τογιότα,εξερράγη καθώς περνούσε με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να εμποδίσουν το αυτοκίνητο να εισέλθει στην περίμετρο του αστυνομικού τμήματος, αλλά ο οδηγός έφτασε ως την είσοδο του κτιρίου όπου και ανατινάχτηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αμερικανοί στρατιώτες κατέφτασαν μετά την επίθεση στην περιοχή και απέκλεισαν τους γύρω δρόμους.

Η Μπακούμπα βρίσκεται 65 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης και αποτελεί το τελευταίο διάστημα εστία επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων και των ιρακινών συνεργατών τους.

Από έκρηξη βόμβας έξω από τέμενος την περασμένη Παρασκευή σκοτώθηκαν έξι πιστοί.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή