Στον πυρετό της προεκλογικής περιόδου

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2004 16:44
A- A A+

Στον πυρετό της προεκλογικής περιόδου κινούνται τα επιτελεία των κομμάτων, 53 ημέρες πριν από την διενέργεια των εκλογών. Στο ΠΑΣΟΚ, μια ημέρα μετά την παρουσίαση των πολιτικών πρωτοβουλιών που προτίθεται να αναλάβει ο επερχόμενος πρόεδρος, Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος παραμένει η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Το συγκεκριμένο ζήτημα θα βρεθεί άλλωστε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, το απόγευμα, ενώ το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χάραξαν την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ.

«Υπάρχει αισθητή πρόοδος υπέρ του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό κλίμα, αλλά θα αγωνιστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή παντού», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου, για την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας.

Χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία του με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Κώστα Καραμανλή και τη ΝΔ ότι δημιουργούν την ένταση προεκλογικά.

Στο μεταξύ, μια νέα δημοσκόπηση της ALCO σε άτομα της ηλικίας 18-24, είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Βάσει αυτής, το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου προηγείται στην πρόθεση ψήφου κατά 4,6 μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 38,6% έναντι 33,7 της ΝΔ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο κ. Παπανδρέου έχει προβάδισμα έναντι του κ. Καραμανλή, καθώς τον εμπιστεύεται το 53,2% των νέων, σε αντίθεση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συγκεντρώνει την προτίμηση του 32,5% των ερωτηθέντων.

Η ΝΔ παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμά της για την Υγεία http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/14/863867.htm .

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποιεί στο υπουργείο Εσωτερικών η διακομματική επιτροπή των εκλογών, με βασικό θέμα συζήτησης τους εκλογικούς καταλόγους.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής δεν συμμετέχει το ΔΗΚΚΙ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κόμματος.

Από την άλλη, η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της σε εργοστάσιο του ΟΣΕ, τόνισε ότι «καμία αλλαγή δεν πρόκειται να φέρει ο Γ. Παπανδρέου. Ψέματα και τίποτε άλλο, μέχρι να πάρει την ψήφο».

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» επισκέφθηκε τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδη, για να κάνει διάβημα σχετικά με τη λειτουργία των ΜΜΕ στην προεκλογική περίοδο, «που μετατρέπεται σε διαφημιστικό Χρηματιστήριο», όπως δήλωσε ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τήρησης του Συντάγματος, όταν κατασκευάζεται μια νοθευμένη δημοκρατία με εικόνες, ένα εμπόριο εξαγγελιών.

Είναι ανάγκη και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να παρέμβει», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή