Εως 6/2 έτοιμοι οι εκλογικοί κατάλογοι

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2004 17:59
A- A A+

Η σύνταξη των εκλογικών καταλόγων θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 6 Φεβρουαρίου, έτσι ώστε οι εκλογείς να μπορούν μέσω Ιντερνετ, ΚΕΠ, και της τηλεφωνικής γραμμής 1564 να ενημερώνονται για το πού θα ψηφίσουν στις εκλογές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης μετά τη σύσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων εκλογέων, ανέρχεται σε 545.571 άτομα, οι διπλοεγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους υπολογίζονται σε 15.000, ενώ οι ετεροδημότες σε 161.000, εκ των οποίων θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους οι 148.000.

Στη Διακομματική συμφωνήθηκε να προωθηθεί στη Βουλή άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους, ακόμη και λίγο πριν κλείσει η κάλπη, με βεβαίωση του Δήμαρχου ή κοινοτάρχη να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ως την επόμενη Παρασκευή ο υπουργός θα αναμένει τις προτάσεις των κομμάτων για το θέμα της κατανομής του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου για την προβολή των κομμάτων.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου η Διακομματική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή