ΟΣΥΠΑ: Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 12:06
UPD:12:10
A- A A+

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα προβλήματα που προκαλεί η οικονομική ασφυξία στη λειτουργία των αεροδρομίων καταθέτει σήμερα η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία έχει κηρύξει απεργία για την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει πως η εξαγγελθείσα κινητοποίηση δεν εμπεριέχει «ουδεμία συνδικαλιστική διεκδίκηση» αλλά στοχεύει στο να δοθούν άμεσα λύσεις από τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού) ώστε να διασφαλιστεί «η εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και η προστασία όλων των εμπλεκομένων στις αερομεταφορές».

«Είναι καιρός πλέον οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για όλα όσα τους αναλογούν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Παρά τις σημερινές διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Β. Αλεβιζόπουλος επέμεινε με δηλώσεις του το πρωί ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, περιγράφοντας την κατάσταση με μελανά χρώματα.

Κατηγόρησε μάλιστα στον κ. Σπίρτζη ότι «έχει άγνοια» και ότι δεν ακούει τους εργαζόμενους. «Τι νομίζει ότι θα τα αντιμετωπίσει μόνο με την αλλαγή διοίκησης στην ΥΠΑ;», διερωτήθηκε και προειδοποίησε πως «αν δεν σκύψουν στο πρόβλημα, τον Ιούλιο και Αύγουστο θα αρχίσει να βγαίνει το ένα αεροδρόμιο, πίσω από το άλλο».

Όπως ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Αλεβιζόπουλος την Κυριακή σταματά η λειτουργία του αεροδρομίου της Μυτιλήνης λόγω προβλήματος του μηχανήματος προσεγγίσεως, ενώ στο αεροδρόμιο της Μυκόνου έχει βγει εκτός η φωτοσήμανση.

Ο ίδιος άφησε πάντως να εννοηθεί πως αν γίνει διάλογος με τον κ. Σπίρτζη η απεργία που έχει προγραμματιστεί μπορεί και να μην πραγματοποιηθεί: «Εμείς», τόνισε, «έχουμε 20 χρόνια να απεργήσουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή