Το Φεβρουάριο ο β' γύρος συνομιλιών για τα πυρηνικά της Β. Κορέας

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2004 12:22
A- A A+

Το Φεβρουάριο είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος πολυμερών συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, ενώ γενικότερη πρόοδος για το θέμα, πρέπει να αναμένεται εντός του έτους, δήλωσε σήμερα ο νοτιοκορεάτης υπουργός Επανένωσης, Τζονγκ Σε-χιουν.

Ο νοτιοκορεάτης υπουργός τόνισε επίσης ότι η οικονομία της Βόρειας Κορέας αλλάζει, αλλά πρόσθεσε ότι είναι ακόμη δυσδιάκριτη κάποια αλλαγή στο πολιτικό και το στρατιωτικό σύστημα της χώρας αυτής.

Ο κ. Τζονγκ Σε-χιουν δήλωσε «σχετικά αισιόδοξος» για τις προοπτικές επίλυσης της κρίσης αυτής, χωρίς ωστόσο να παραβλέπει το ενδεχόμενο αποτυχίας στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης για τα πυρηνικά της Βορείου Κορέας. «Περιμένω να υπάρξει πρόοδος εφέτος. Η διαπραγματευτική στρατηγική της Βόρειας Κορέας γίνεται πιο ρεαλιστική. Συνεπώς υπάρχει ελπίδα για εφέτος», τόνισε.

Ο νοτιοκορεάτης αξιωματούχος πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να πει ακριβώς πότε θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών. Ο πρώτος πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, τον Αύγουστο, και πήραν μέρος η Κίνα, η Ιαπωνία, η Βόρειος και η Νότιος Κορέα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ. «Πιστεύω ότι θα είναι το Φεβρουάριο. Όμως, είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε την ακριβή ημερομηνία», τόνισε κ. Τζονγκ Σε-χιουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή