Δεκτές οι προτάσεις της ΓΣΕΕ από το Μ. Χρυσοχοΐδη

Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2004 12:39
A- A A+

Δεκτές έγιναν από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι προτάσεις της ΓΣΕΕ για αυξήσεις 8% στα ημερομίσθια και μείωση του χρόνου εργασίας.

Στις δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Χρήστο Πολυζωγόπουλο, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «πρέπει να ενισχυθούν τα κατώτερα μεροκάματα που έχουν μείνει πίσω» και πρόσθεσε: «Aπό χρόνια έχουμε διατυπώσει την άποψη να μειωθεί σταδιακά ο χρόνος εργασίας και πως γι αυτό, πρέπει να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης, κομμάτων, συνδικάτων και επιχειρηματικών φορέων».

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξήρε τη στάση των εργαζομένων, «οι οποίοι –όπως είπε- μέσω της ΓΣΕΕ, έχουν διατυπώσει πολύ υπεύθυνες θέσεις». «Υπάρχει μια συμπόρευση με όλη την κοινωνία για να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους ως χώρα και ως οικονομία - και ως εκ τούτου, η συνεισφορά τους είναι πάρα πολύ σημαντική» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Από πλευράς του, ο κ. Πολυζωγόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών πολιτικών και τόνισε ότι πρέπει «να ανοίξει ο δρόμος για το 35ωρο, για το οποίο πρέπει πράγματι να γίνει διάλογος και συμφωνίες, προκειμένου να αποφύγουμε παρενέργειες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε θετική προσέγγιση στις διεκδικήσεις μας», συνέχισε ο κ. Πολυζωγόπουλος. «Βεβαίως, υπάρχουν και άλλα επιμέρους θέματα, σοβαρά, που πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω και να υποστηριχθούν και από άλλα πολιτικά κόμματα, για να μπορέσουμε μέσα από τις διαπραγματεύσεις, να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουν οι Ελληνες εργαζόμενοι», κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή