Πόλο: «Αιώνιο ντέρμπι» και στους τελικούς της Α1 Ανδρών

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 10:10
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, καθώς νίκησε τους «πράσινους» και στα τρία παιχνίδια (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ (Άνδρες και Γυναίκες) οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» του ελληνικού αθλητισμού θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους και στους τελικούς του πόλο.  

Η σειρά που ξεκινά σήμερα (17:00), με τον πρώτο τελικό στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» που αποτελεί έδρα του Ολυμπιακού, έχει σαφέστατα ιστορική σημασία, ακόμη κι αν το αγωνιστικό μέρος της υπόθεσης λογικά δεν πρόκειται να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, καθώς νίκησε τους «πράσινους» και στα τρία παιχνίδια (δύο στην κανονική περίοδο, ένα στον τελικό του Κυπέλλου).

Η πειραϊκή ομάδα διατηρεί εδώ και δύο χρόνια το απόλυτο των νικών στις εγχώριες διοργανώσεις με οποιοδήποτε αντίπαλο, αφού για τελευταία φορά είχε ηττηθεί από τη Βουλιαγμένη, στον πρώτο τελικό του 2013.

Ο Ολυμπιακός οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση του τρίτου συνεχούς τίτλου, 27ου συνολικά και 19ου σε 29 πρωταθλήματα από καταβολής της Α1, ενώ θα παίξει για 18η διαδοχική σεζόν στους τελικούς των πλέι-οφ και ο Παναθηναϊκός είναι η τέταρτη διαφορετική ομάδα που θα αντιμετωπίσει σε αυτό το διάστημα, μετά τη Βουλιαγμένη, τον Εθνικό και τον Πανιώνιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις