Χάγη: Το συμβούλιο εφετών ζητεί εκ νέου τη σύλληψη Σέσελι

Από τη σερβική κυβέρνηση
Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 14:35
UPD:14:38
REUTERS/MARKO DJURICA

Ο αρχηγός του ακροδεξιού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Βόισλαβ Σέσελι.

A- A A+

Το συμβούλιο εφετών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), το οποίο ζητεί από τη σερβική κυβέρνηση να συλλάβει και να παραδώσει τον κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου, αρχηγό του ακροδεξιού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), Βόισλαβ Σέσελι, στην επιστολή του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της Σερβίας αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του δεν μπορεί να εμποδίσει την επιστροφή στη φυλακή του ICTY.

«Η κατάσταση της υγείας του Σέσελι δεν μπορεί να διαταραχθεί με την επιστροφή του στη Χάγη», αναφέρεται στην επιστολή του ICTY, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτικα» του Βελιγραδίου.

Με το έγγραφο αυτό ζητείται από τη σερβική κυβέρνηση, χωρίς αναβολή, να συλλάβει και να παραδώσει στη Χάγη τον Βόισλαβ Σέσελι έως τις 26 Μαΐου ή μόλις καταστεί δυνατό μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το συμβούλιο εφετών του ICTY ζητεί, επίσης, από την κυβέρνηση της Σερβίας με επίσημη συνοδεία να μεταφέρει, από τη Βελιγράδι, τον κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου, να τον παραδώσει σε Ολλανδούς αξιωματούχους και να αναλάβει τα έξοδα του ταξιδιού.

Στο έγγραφο σημειώνεται ότι ο κ. Σέσελι, σε απάντησή του στο ICTY, ανέφερε ότι δεν παραβίασε την εντολή προσωρινής αποφυλάκισής του, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του, ότι δεν επηρέασε μάρτυρες και ότι κανένας μάρτυρας δεν κινδύνευσε.

Τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης Σερζ Μπράμερτζ, αφού ολοκληρώσει εντός της ημέρας τη διήμερη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, θα φύγει από το σερβική πρωτεύουσα χωρίς τον Βόισλαβ Σέσελι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή