Δεν θέλουν ευρώ οι Πολωνοί

Τα υψηλότερα ποσοστά αντίθεσης στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα
Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 12:46
UPD:12:49
REUTERS/YVES HERMAN

Η Πολωνία - η μεγαλύτερη οικονομία στην ανατολική Ευρώπη - ετοιμάζεται για την υιοθέτηση του ευρώ, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει πότε θα το πράξει. 

A- A A+

Το ποσοστό των Πολωνών το οποίο αντιτίθεται στην εγκατάλειψη του εθνικού νομίσματος ζλότι και στην υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος ανήλθε στο 70%, το υψηλότερο μέχρι σήμερα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου CBOS.

Μόλις το 25% τάσσεται υπέρ της ένταξης στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το CBOS, μία ημέρα μετά τις προεδρικές εκλογές στις οποίες νικητής αναδείχτηκε ο συντηρητικός Αντρέι Ντούντα, ο οποίος έχει εκφράσει την άρνησή του στην ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη στο άμεσο μέλλον.

Σε δημοσκόπηση του περασμένου Νοεμβρίου, το 68% των Πολωνών είχε ταχθεί κατά και το 24% υπερ του ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι είχαν δηλώσει αναποφάσιστοι.

Ο μεγαλύτερος αριθμός Πολωνών που επιθυμεί την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη είχε καταγραφεί στις αρχές του 2002, προτού η Πολωνία ενταχθεί στην Ε.Ε..

Η Πολωνία - η μεγαλύτερη οικονομία στην ανατολική Ευρώπη - ετοιμάζεται για την υιοθέτηση του ευρώ, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει πότε θα το πράξει. Από τη στάση της κοινής γνώμης φαντάζει απίθανο να ενταχθεί η χώρα στην Ευρωζώνη στο άμεσο μέλλον.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 16 ως τις 22 Απριλίου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή