Αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Πάχτα για την πολιτική Θάτσερ

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2004 20:35
A- A A+

Η αντιπαράθεση του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Χρ. Πάχτα έδωσε τον τόνο στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων» από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η πολιτική της Θάτσερ, που εδώ τη βλέπαμε ως φόβητρο, κατήργησε την ανεργία στην Αγγλία, είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, δηλώνοντας ότι οι θέσεις εργασίας θα υπάρξουν μόνον αν υπάρξουν επενδύσεις. Παράλληλα, επέκρινε τους κκ Σημίτη και Παπανδρέου ότι επιτρέπουν την κατάθεση μεγάλου αριθμού νομοσχεδίων λίγο πριν τις εκλογές, κάτι που οδηγεί σε πρωτοφανή υποβάθμιση του κοινοβουλίου. Σχολιάζοντας την πρόταση για καθιέρωση του 35ωρου, είπε ότι εάν εφαρμοστεί, θα τινάξει την οικονομία στον αέρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κρύβει τον θαυμασμό της για την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, σχολίασε ο κ. Πάχτας. Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ, να αποσαφηνίσει εάν υιοθετεί ακραίες πολιτικές όπως αυτές της περιόδου 1990-93, οι οποίες –όπως είπε- οδήγησαν σε βίαιες ιδιωτικοποιήσεις, μαζικές απολύσεις, μείωση μισθών και συντάξεων, μείωση κοινωνικών πόρων και κατάργηση των συντάξεων για την Εθνική Αντίσταση.

Για το ίδιο θέμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι «η θέση του κόμματός μας είναι αμιγώς φιλελεύθερη στην οικονομία και αμιγώς κοινωνική στο κράτος, και ότι σε κάθε περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές άλλων χωρών».

Σημειώνεται ότι λόγω των νομοσχεδίων, που η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να ψηφιστούν, ενδέχεται η Βουλή να μη διαλυθεί στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά στις 11 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή