Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2004 07:00
A- A A+

Βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Λίγες νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά. Ανεμοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από μείον 3 έως 6 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί που το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία από 1 έως 9 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 1 έως 12 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωΐ αυξημένες. Ανεμοι βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Λίγες νεφώσεις παροδικά τις πρωϊνές ώρες αυξημένες με τοπικές βροχές. Ανεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 9 έως 13 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

Αύριο Σάββατο στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως μετά το μεσημερι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή