Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2004 07:16

A- A A+

Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασίων σημειώνονται από χθες στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχισθεί και ελλοχεύουν κι άλλοι κίνδυνοι.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες όπως ένα φλυτζάνι καυτού καφέ να μετατρέπεται σε πάγο σε χρόνο ρεκόρ, ενώ όλες οι οδικές αρτηρίες είναι παγωμένες.

Οι θερμοκρασίες στην πολιτεία του Μέιν έχουν πέσει κάτω απο τους 35 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν και ο κυβερνήτης Τζόν Μπαλτάτσι αναγκάσθηκε να κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Για τη Μασσαχουσέτη οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βόρειοι ψυχροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή θα ρίξουν τη θερμοκρασία κάτω απο τους 42 υπό τό μηδέν.

«Οι θερμοκρασίες αυτές δημιουργούν παγετό μεσά σε 10 με 15 λεπτά. Εάν δεν έχετε άμεση ανάγκη μετακίνησης μην βγείτε απο τα σπίτια σας», μεταδίδουν όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ακόμα και στη Νέα Υόρκη η θερμοκρασία έχει πέσει στους 20 βαθμούς υπό το μηδέν ενώ το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 15 εκατοστά.

Σχολεία, πανεπιστήμια και όλα τα δημόσια κτίρια παρέμειναν κλειστά σε όλες τις βορειοανατολικές πολιτείες. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι το Σάββατο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή