Κύπρος: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Πρόντι στην Τουρκία

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2004 15:24
A- A A+

Την ικανοποίηση της κυπριακής κυβέρνησης για το γεγονός ότι οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό έχουν διαβιβαστεί και στην ίδια την Τουρκία δια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

Ο κ. Χρυσοστομίδης σημείωσε ότι η ¶γκυρα έχει λάβει, και από τον Ρομάνο Πρόντι, το ίδιο μήνυμα που πολλοί μεταφέρουν στην τουρκική κυβέρνηση, ότι η δηλ. διευθέτηση του Κυπριακού θα βοηθούσε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

«Ο κ. Πρόντι μετέφερε στην Τουρκία το ίδιο μήνυμα που πολλοί μεταφέρουν στην ¶γκυρα: ότι η επίλυση του Κυπριακού θα βοηθούσε πάρα πολύ τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Χρυσοστομίδης.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιουλ, στην εφημερίδα «Ραντικάλ», ο κ. Χρυσοστομίδης σχολίασε ότι «αυτά είναι δηλώσεις χωρίς να υπάρχει τίποτε το συγκεκριμένο, το οποίο στο μεταξύ να έχει υλοποιηθεί» και συνέστησε υπομονή μέχρι τη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας για να διαπιστωθεί εάν θα υπάρξει πράγματι οποιαδήποτε αλλαγή της τουρκικής πολιτικής.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επίσκεψη Πρόντι στην Τουρκία αποτελεί θετική εξέλιξη, υπό την έννοια ότι η ίδια θέση που υιοθετήθηκε σε εκθέσεις της Ε.Ε. εκφράζεται και στην Τουρκία από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κομισιόν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή