Μικρό το κόστος, μεγάλο το όφελος

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2004 18:08

A- A A+

Εκκληση για βοήθεια απευθύνει το Ιδρυμα Koh-I-Noor (KNF)του Αφγανιστάν. Στόχος είναι η χρηματοδότηση ενός προγράμματος για τη δημιουργία κλινικής, που θα παρέχει περίθαλψη σε μητέρες και τα παιδιά τους στο Σουκρούντ στην επαρχία Νανγκαχάρ.

Το συνολικό άμεσο κόστος του εγχειρήματος ανέρχεται σε 12.000 ευρώ. Το ποσό θα καλύψει τους μισθούς μιας γυναίκας-ιατρού, μιας νοσοκόμας, ενός τεχνικού, ενός οδηγού, ενός φρουρού, τον εξοπλισμό, τα φάρμακα, ένα αυτοκίνητο και τα αναλώσιμά του.

Δύο δεκαετίες πολέμου έχουν καταστρέψει ολοσχερώς το κοινωνικό και οικονομικό οικοδόμημα του Αφγανιστάν. Ιδιαίτερα στην επαρχία ο πόλεμος εξάλειψε τις υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον εξαιτίας αιώνων παράδοσης οι γυναίκες στην επαρχία δεν επιτρέπεται να συναντηθούν με άνδρες γιατρούς και έτσι ακόμα και μικρά προβλήματα μπορούν να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες στην κυρία Αθηνά Πιπέρη στο τηλέφωνο 210-9916084 και στον κ. Amanullah Saleem, εκτελεστικό διευθυντή του KNF, Τζελαλαμπάντ, στο τηλέφωνο 00882 168 330 5050.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή