«Πού βαδίζει η χώρα;» ρωτά τον Αλ. Τσίπρα ο Ευ. Βενιζέλος

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 12:40
UPD:12:41
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Το αίτημά του για ενημέρωση σχετικά με τη διαπραγμάτευση επαναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα για «αντιφατικές» δηλώσεις.

«Πού βαδίζει η χώρα; Τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες εν όψει της 30ής  Ιουνίου 2015;», διερωτάται ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι τα όσα συνέβησαν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ρίγας και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καθιστούν επιτακτική την ενημέρωση της Βουλής.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον κ. Τσίπρα να αποζητά «εναγωνίως» συνεχείς επαφές με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ και  να δημιουργεί την εντύπωση μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης υψηλού επιπέδου «που κάθε φορά καταλήγει στο να παραπέμπεται ο Πρωθυπουργός στην τρόικα και το Brussels Group».

Ο κ. Βενιζέλος επικρίνει τον Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι διοχετεύει «αντιφατικές πληροφορίες, αισιόδοξες και σε λίγη ώρα απαισιόδοξες ,ως προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group» γύρω από τον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό κλπ., αλλά και γιατί δηλώνει ότι δεν θα υπογράψει μνημονιακή συμφωνία, «ενώ έχει ήδη υπογράψει την τετράμηνη παράταση του τρέχοντος μνημονίου».

Κατηγορεί τέλος τον κ. Τσίπρα ότι προβαίνει σε «’λεβέντικες’ δηλώσεις  ότι η χώρα δεν θα εκπληρώσει τις επόμενες διεθνείς υποχρεώσεις της γιατί πάντα προηγούνται μισθοί και συντάξεις, όταν είναι γνωστό ότι εάν οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής μισθών και συντάξεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή