Ο Ομάρ Σαρίφ πάσχει από Αλτσχάιμερ

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 11:58
UPD:12:27
A- A A+

Η νόσος του Αλτσχάιμερ «χτύπησε» τον σπουδαίο ηθοποιό, Ομάρ Σαρίφ, αφού σύμφωνα με τον γιο του, δεν μπορεί να θυμηθεί ούτε τις ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει.

Όπως αποκάλυψε ο γιος του, Τάρεκ, ο Ομάρ Σαρίφ σταμάτησε την υποκριτική  εξαιτίας της ασθένειας.  Ο ίδιος είπε πως ο πατέρας του δεν θυμόταν ούτε τις πιο μεγάλες του επιτυχίες, όπως ο «Λόρενς της Αραβίας» μια ταινία που του άνοιξε τον δρόμο για την απόλυτη επιτυχία.
«Η απώλεια της μνήμης επηρεάζει πάνω από όλα συγκεκριμένα πράγματα, λεπτομέρειες, όπως την επίσκεψή του σε κάποιο μέρος ή την συμμετοχή του σε μία ταινία. Θυμάται για παράδειγμα, ότι έπαιξε στον Δόκτωρ Ζιβάγκο αλλά έχει ξεχάσει πότε γυρίστηκε», σημείωσε ο Τάρεκ.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο γιος του Ομάρ Σαρίφ δήλωσε ότι ο πατέρας του δεν αποδέχεται ότι είναι άρρωστος και αρνείται να κάνει τις ασκήσεις για να επιβραδύνει τη νόσο. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ρωτάει συχνά για τη μητέρα του, ξεχνώντας ότι πέθανε τον Ιανουάριο.

Σε συνέντευξή του το 2013 ο Σαρίφ παραδέχθηκε ότι είχε την τάση να ξεχνάει πολλά πράγματα, αλλά το παρουσίασε ως κάτι θετικό, διότι, όπως είπε, αυτό σημαίνει πως δεν στέκεται στο παρελθόν και σκέφτεται το παρόν. Τότε, ο εκπρόσωπός του απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο ηθοποιός έπασχε από Αλτσχάιμερ, αναφερόμενος σε υπερκόπωση.

Το 2009 ο Ομάρ Σαρίφ έπαιξε στην γαλλική ταινία «I Forgot To Tell You», έναν πάσχοντα του Αλτσχάιμερ. Κατά την προετοιμασία για τον ρόλο της ταινίας, που περιγράφει τη φιλία μεταξύ ενός ηλικιωμένου άνδρα και μιας νεαρής κοπέλας, είχε επισκεφτεί πολλά νοσοκομεία με ασθενείς που έπασχαν από Αλτσχάιμερ για να ενημερωθεί για την ασθένεια.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς