Σταθερά υπέρ του Τζωρτζ Μπους το 58% των Αμερικανών

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για το ABC και την Washington Post
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2004 09:43
A- A A+

Σταθερό είναι το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν τη συνολική πολιτική του προέδρου Μπους, αλλά ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι Δημοκρατικοί θα έκαναν καλύτερη δουλειά στα θέματα εσωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το τηλεοπτικό δίκτυο ABC και την εφημερίδα «Washington Post».

Η δημοσκόπηση έδειξε πως το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνει συνολικά το έργο του Τζωρτζ Μπους ανέρχεται στο 58%, δηλαδή είναι σταθερό από τον περασμένο Ιούλιο.

Ωστόσο το ποσοστό των πολιτών που διαφωνεί κατηγορηματικά με τα πεπραγμένα της προεδρίας Μπους βρίσκεται στο 30% και είναι το υψηλότερο αφότου ο Μπους ανήλθε στην εξουσία, τον Ιανουάριο του 2001.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις 15 έως τις 18 Ιανουαρίου, δείχνει ότι εάν γίνονταν σήμερα προεδρικές εκλογές ο Τζορτζ Μπους θα συγκέντρωνε το 48% των ψήφων, έναντι 46% του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στην ερώτηση ποιόν εμπιστεύονται για να διαχειρισθεί τα μεγάλα προβλήματα του έθνους, οι Αμερικανοί απαντούν σε ποσοστό 45%, τον Τζορτζ Μπους και σε ποσοστό 44% τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος. Σημειώνεται ότι το ποσοστό των πολιτών που εμπιστεύεται τον Μπους για τη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων έχει μειωθεί κατά 18% το τελευταίο εννεάμηνο.

Το 55% των ερωτηθέντων εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίον ο Μπους χειρίσθηκε το θέμα του Ιράκ, αλλά αυτό το ποσοστό είναι μικρότερο κατά 5% σε σχέση με πριν από ένα μήνα.

Στο θέμα της οικονομίας, το έργο της κυβέρνησης Μπους εγκρίνεται από το 51% των ερωτηθέντων, αλλά τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς πιστεύουν ότι η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.

Γι αυτό στο ερώτημα ποιός θα ήθελαν να διαχειρισθεί την οικονομία της χώρας, το 50% των ερωτηθέντων απαντούν «οι Δημοκρατικοί», έναντι 43%, που δείχνουν εμπιστοσύνη στον Μπους. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που ο Τζορτζ Μπους αποτυγχάνει να ξεπεράσει τους Δημοκρατικούς σε αυτό το καθοριστικό ερώτημα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε με δείγμα 1.036 πολιτών και έχει περιθώριο σφάλματος 3%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή